V roce 2019 představila společnost Opera Software svou novinku – prohlížeč Opera GX, který je speciálně navržen pro potřeby hráčů. Tento prohlížeč nejenže přináší všechny základní funkce, na které jsme u Opery zvyklí, ale také nové možnosti a nástroje, které zlepšují herní zážitek. V této recenzi se podíváme na hlavní vlastnosti a funkce Opera GX.

Design a uživatelské rozhraní

První, co na Opera GX zaujme, je její unikátní design. Prohlížeč je vybaven tmavým vzhledem s červenými akcenty, které jsou typické pro herní průmysl. Uživatelské rozhraní je intuitivní a přizpůsobitelné, což umožňuje uživatelům nastavit si prohlížeč podle svých představ. Navíc, GX Corner, speciální záložka ve prohlížeči, poskytuje nejnovější herní zprávy, informace o výprodejích a doporučení her.

Výkon a optimalizace

Jedna z nejsilnějších stránek Opera GX je možnost kontrolovat, jak prohlížeč využívá systémové zdroje. Uživatelé mohou nastavit limity pro využití CPU a RAM, což je ideální pro situace, kdy potřebujete uvolnit zdroje pro hraní náročnějších her. Tato funkce zaručuje, že hry nebude přerušovat pomalý prohlížeč.

Integrované funkce pro hráče

Opera GX nabízí řadu integrovaných funkcí, které usnadňují život každému hráči. K dispozici je například Twitch integrace přímo v prohlížeči, což umožňuje sledování oblíbených streamů bez potřeby otevírání další aplikace. Dále prohlížeč obsahuje VPN zdarma, který zvyšuje bezpečnost a umožňuje přístup k obsahu, který je jinak geograficky omezen.

Mobilní aplikace

Opera GX je dostupná také jako mobilní aplikace, která synchronizuje všechny vaše údaje a nastavení mezi desktopovou a mobilní verzí. Mobilní aplikace nabízí stejné funkce jako desktopová verze, včetně upozornění na nové hry a slevy.

Závěr

Opera GX je výborný prohlížeč pro hráče, kteří hledají něco víc než jen běžné prohlížení internetu. Díky jeho personalizaci, výkonnostním nastavením a herním funkcím, Opera GX poskytuje ucelenou platformu pro všechny vaše potřeby. Pokud jste vášnivý hráč a chcete mít kontrolu nad tím, jak váš prohlížeč ovlivňuje výkon vašeho počítače, Opera GX by měla být vaší první volbou.

Pro více informací a stahování navštivte oficiální stránku Opera GX zde https://www.opera.com/cs/gx