Samsung, který je předním hráčem ve světě mobilních technologií, oznámil, že letos ukončí softwarovou pro některá svá zařízení. Toto rozhodnutí se týká několika modelů z řad Galaxy A, Galaxy M, Galaxy Z, a také některých tabletů Galaxy Tab.

Konec podpory pro starší zařízení

Mezi zařízeními, která již nebudou dostávat aktualizace softwaru ani bezpečnostní patche, jsou známé modely jako Galaxy A71, Galaxy A51 LTE, a další. Detailní seznam zařízení zahrnuje:

Řada Galaxy A: Galaxy A71, Galaxy A51 LTE, Galaxy A02, Galaxy A01

Řada Galaxy M: Galaxy M21, Galaxy M31

Řada Galaxy Z: Galaxy Z Flip LTE, Galaxy Z Fold2 4G, Galaxy W20 5G

Řada Galaxy Tab: Galaxy Tab S6, Galaxy Tab A 8.4 (2020)

Další modely: Galaxy S10 Lite, Galaxy Note 10 Lite

Důvod ukončení podpory

Samsung pravidelně aktualizuje a optimalizuje softwarovou podporu zařízení, aby mohl neustále nabízet nejnovější funkce a zabezpečení. Po určité době je však pro společnost neudržitelné pokračovat v podpoře starších modelů, což umožňuje více zdrojů věnovat aktuálnějším a nově přicházejícím zařízením.

Co to znamená pro uživatele?

Uživatelé zasažených modelů by měli zvážit upgrade na novější zařízení, aby si zajistili přístup k nejnovějším funkcím a důležitým bezpečnostním aktualizacím. Samsung nadále zůstává lídrem v oblasti softwarové podpory, což dokazuje jeho závazek poskytovat 7 let systémových aktualizací a bezpečnostních updatů pro aktuální řadu Galaxy S24.

Závěr

Pro více informací o softwarových aktualizacích a podporovaných zařízeních navštivte oficiální webové stránky Samsung.

Oficiální web https://www.samsung.com/cz/