Meta představila novou funkci pro generování obrázků v reálném čase v beta verzi aplikace WhatsApp, která je momentálně dostupná pouze pro uživatele ve Spojených státech. Tato inovativní funkce umožňuje uživatelům interaktivně tvořit obrázky za pomoci umělé inteligence integrované do chatu s Meta AI. Uživatelé mohou začít generování obrázku jednoduše zadáním slova „Imagine“ (představ si) a následně specifikovat, co by chtěli na obrázku vidět, jako například „Představte si fotbalový zápas na Marsu.“

Změny v reálném čase

Jak uživatelé přidávají další detaily do svého popisu, obrázek se dynamicky a v reálném čase mění, což umožňuje hladký a interaktivní vizuální zážitek. Tento proces je poháněn nejnovějším modelem umělé inteligence od Mety, zvaným Meta Llama 3, který je podle společnosti schopen produkovat ostřejší a vysoce kvalitní obrázky.

Animace obrázků

Kromě generování statických obrázků nabízí Meta AI také možnost animovat tyto obrázky, přeměňující je tak na animované GIFy, které lze následně sdílet s přáteli. Tato funkce zpřístupňuje nové formy kreativity a interakce mezi uživateli a umožňuje jim zcela nový způsob, jak komunikovat a vyjadřovat své nápady prostřednictvím obrázků a animací.

Závěr

Podle serveru The Verge, který o této novince informoval, má tato technologie potenciál zásadně změnit způsob, jakým lidé používají WhatsApp pro vyjádření svých myšlenek a tvořivosti. Momentálně je tato funkce v testovací beta verzi, a je proto možné, že se v budoucnu dočkáme dalších vylepšení a rozšíření dostupnosti mimo USA.

Bližší informace Theverge.com