Google Chrome získává novou bezpečnostní aktualizaci

Google zavádí sadu aktualizací Chrome prohlížeče, jehož cílem je zvýšit bezpečnost uživatelů a soukromí online. Nejnovější verze prohlížeče Chrome, zahrnují proaktivní bezpečnostní kontrolu, zjednodušenou správu oznámení a jednorázová povolení webových stránek.

Jednou z klíčových vylepšení je funkce kontroly bezpečnosti, která nyní běží aktivněji na pozadí a nabízí zvýšenou ochranu před online hrozbami. Zde jsou některé z nových funkcí, o kterých Google mluvil:

  • Pokud jste web ještě nenavštívili, Chrome automaticky odebere veškerá oprávnění, která jste mu udělili, jako je přístup k fotoaparátu nebo mikrofonu.
  • Některé webové stránky vás přimějí k povolení oznámení a pak vás bombardují spamem. Chrome je nyní identifikuje a automaticky zruší svolení k zasílání oznámení.
  • Bezpečnostní kontrola vás upozorní, pokud je váš prohlížeč zastaralý, vaše hesla jsou slabá nebo pokud existují další bezpečnostní hrozby.

Další velká změna, která byla dnes oznámena, je, že Google usnadňuje uživatelům odhlášení z nežádoucích webových stránek. Tato funkce se v současné době rozšiřuje na zařízení Pixel, ale brzy bude k dispozici na širší škále zařízení Android. Uživatelé budou moci zastavit oznámení z konkrétních webových stránek jediným klepnutím prostřednictvím oznámení. Podle společnosti Google tato funkce již vedla k 30% snížení objemu oznámení na podporovaných zařízeních Pixel.

Aktualizace oprávnění

Další změnou zaměřenou na soukromí je zavedení jednorázových oprávnění k webu. Uživatelé se nyní mohou dočasně rozhodnout udělit přístup k citlivým funkcím, jako je fotoaparát nebo mikrofon. Jakmile uživatel opustí web, Chrome automaticky zruší udělená oprávnění a zamezí dalšímu možnému riziku přístup, pokud není výslovně autorizován přístup. Tato funkce je k dispozici ve verzi prohlížeče Chrome pro Android i pro stolní počítače a poskytuje uživatelům větší kontrolu nad jejich online ochranou soukromí.

Závěr

Závěrem lze říci, že nejnovější aktualizace prohlížeče Google Chrome znamenají jasný krok směrem k bezpečnějšímu a uživatelsky orientovanému online prostředí. Pokud jde o rizikové weby a nežádoucí oznámení, budete mít méně starostí a budete mít větší kontrolu nad tím, jaké a komu informace sdílíte.

Pin It on Pinterest