Novinky v nové verzi android auto

Po delším čekání již google oznámil že vydal oficiálně verzi 12.5 své populární aplikace android auto. Google si dal teď za cíl zlepšit uživatelské rozhraní, vyřešit známe problém, které byli detekovány a optimalizovat chod celé aplikace k lepšímu zážitku.

Novinky nové verze

Jednoho z prvních zlepšení si můžete všimnout již při startu aplikace, kde je patrná plynulejší odezva, kratší doba načítání a rychlejší přechody mezi stránkami. Další novinkou je možnost nahlášení nehody z aplikace Google Mapy, která je zatím dostupná pouze v některých regionech. Součástí této aktualizace je také odstranění chyb a zlepšení stability celého systému. Tato zvýšená spolehlivost může vést k lepšímu uživatelskému zážitku, což bylo cílem Googlu v této aktualizaci.

Konec podpory pro starší verze

Aktualizace přináší také jednu nepříjemnou zprávu pro uživatele, kteří používají Android Auto na starší verzi Androidu, konkrétně Android 8. Jejich operační systém již nebude Android Auto podporovat, což Google zveřejnil na stránkách podpory. Jedinou možností je upgrade operačního systému na Android 9 nebo vyšší.

Pin It on Pinterest